Kyösti ja kamala rapsuttelija

touko 13, 2020 | Koiran elämää, Koiran hyvinvointi, Tepon tarinat | 0 Kommenttia

Kyösti on 13 vuotta vanha käppänäuros. Kyösti on omanarvonsa tunteva, välillä jo jopa hieman kärttyisäkin kaveri, jos sille päälle sattuu. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jos Kyösti ei tykkää sille tehtävistä toimenpiteistä, se katsoo kerran merkitsevästi otsatukkansa alta, sitten se murahtaa ja jos sen mielipidettä ei huomioida, on peto irti.

Kyöstillä on ongelma, se on nimittäin umpisokea. Eli otsatukan alta pilkistävät pippurisilmät voivat katsoa mihin suuntaan tahansa (huomioitava käsiteltäessä). Ei Kyöstin ongelma ole se, että se ei näe, Kyösti pärjää ihan mukavasti. Kotona ei saa rymseerata, muutoin Kyösti kävelee päin siirtynyttä pöydänjalkaa. Kävelylenkillä Kyösti taas nojailee mielellään omistajan pohkeeseen, omistaja toimiikin siis eräänlaisena opas…omistajana.

Kyöstin ongelmana on se, että se on järkyttävän söpö, varmasti ei tarvitse yksikseen istuskella pitkään. Kyösti näyttää pehmolelulta ja heti yrittää vieraat ihmiset rapsutella sitä. Arvatkaapa, miltä tuntuu, kun ei näe mitään ja yhtäkkiä jostain laskeutuu jäätävän kokoinen käpälä, joka taputtaa päälaelle. Siinä voi herkkävatsaisella jyrähtää maha löysälle.

Kyösti hommasi itselleen keltaisen talutushihnan. Keltainen kaulapanta tai talutushihna toimii vähän niinkuin se punainen kolmionappi auton konsolissa. Keltainen väri tarkoittaa sitä, että HUOMIO, älä lähesty, minä joko syön sinut tai en muutoin vain nauti siitä, että minua rapsutetaan.

Tehkää Kyöstille palvelus ja laittakaa tämä höpinä jakoon, pääsee Kyöstikin eroon rapsuttelijoista. Pitäkää ne näpit omalla puolella, toivoopi Kyösti.

Ps. Pakko kyllä myöntää, että välillä on päiviä jolloin tuon keltaisen kaulapannan voisi ottaa käyttöön myös meillä ihmisillä. 

Kun haluat oppia koirien kirsun ja hännän väliin sijoittuvasta kehosta ja elintoiminnoista tarkemmin, osallistu EISEPUREn Mitä eläinlääkäri tutkii koirasta-kurssille. Saat sen toukokuun loppuun asti hintaan 40€ (normaalisti 59€). Aikaa kurssin omatahtiseen suorittamiseen on kokonainen vuosi – 365 päivää.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *Helle

Helle

Nyt näyttäisi siltä, että toukokuulle saadaan sittenkin aikaiseksi pieni helle. Minä se en oikein välitä helteestä, Andy McCoyn sanoin, meikäläisen kroppa ruskettuu jo räntäsateessa. Meillä asuu taloudessa kolme koiruutta ja nämä karvakasat jakavat kanssani saman…