Kun eläinlääkäri lähtee juhannuksen viettoon koirien kanssa, alla on tärkeimmät huomiot, joista kannattaa todellakin ottaa vinkistä vaari. Ja juhannus sujuu asteen verran turvallisemmin. Ole hyvä Teppo, kerro viisi vinkkiäsi parantamaan juhannusta.

“Luojan kiitos, tänä vuonna Muurottelu on meillä. En minä tuosta reissaamisesta muutoin tykkää kyttyrää, mutta kun juhannukseksi on aina otettava mukaan nuo meidän koiruudet. Alli Airedale, sekä pallopäät Metku (kuvassa) ja Temppu, tekevät jokaisesta matkasta astetta haasteellisemman.

Minulta pyydettiin listaa siitä, millä tavoin perhe Heinola valmistautuu juhannukseen. Ja kun aloin kertomaan ruokalistasta ja kilpailuista, korjattiin pyyntöä ja kerrottiin, että lähinnä noin lemmikkikoiran kannalta. Eli alla on lista siitä, mitä minä huomioisin, kun lähtisin reissuun tulevana juhannuksena, sen koiran kanssa.

1.Se on tulossa vuosisadan kuumin juhannus. Varmista koko kekkereitten ajan, että se lemmikki pääsee tarvittaessa varjoon. Huolehdi myös siitä, että vieraassa paikassa oleva koira lepää ja viilentää itseään tarpeeksi.

2. Ilma on täynnä öttiäisiä ja pörriäisiä. Seuraile, ettei koiraparkaa kupata hengiltä. Paras keino suojautua on vältellä paikkoja, joissa itikat ja mäkäräiset majailevat. Koska tämä ei kuitenkaan onnistu, ja hyttyskarkoittimesta loppuu taas tyynyt, pidä varmuuden vuoksi hydrokortisonitabletteja (se on se kyynappi) matkassa. Annos on 1 tabletti/ 10 kg koiruutta.

3. Jos koirallasi on tapana ottaa hatkat, hommaa sellainen paikannin. Vieraassa paikassa karkaava koira vetää juhlamielen melko matalaksi. Meidän Allillakin oli paikannin, sääli vaan, että se pureskeli patterin rikki.

4. Meillä mukana kulkee ensiapupakkaus. Pakkaus sisältää vähintäänkin vetyperoksidia oksettamiseen, ripulin ensihoitotabletin, kuumemittarin, kipulääkettä, sidetarpeita ja stetoskoopit. Viimeksi mainittu on kyllä matkassa lähinnä minun vuokseni, näin kypsässä iässä niillä saa makuuhuoneeseen mukavasti lisäpotkua.

5. Hommaa alueella päivystävän eläinlääkärin puhelinnumero valmiiksi kännykkään. Kun kakka iskee tuulettimeen, ei ole mukava joutua puhelinvastaajaviestien valtakuntaan.

Mukavaa juhannusta kaikille, käyttäytykää aikuismaisesti, minä en.”

Vielä tehokkaasti ehtii ennen juhannusta kartuttamaan omia ensiapu- ja terveystaitojaan koirien suhteen ja ottaa osaa EISEPUREn Toiminta hätätilanteissa ja koiran ensiapu-kurssille, niin osaa varmasti toimia jo heti juhannuksena oikein, jos hätä yllättää. Turvallista juhannusta!

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *Helle

Helle

Nyt näyttäisi siltä, että toukokuulle saadaan sittenkin aikaiseksi pieni helle. Minä se en oikein välitä helteestä, Andy McCoyn sanoin, meikäläisen kroppa ruskettuu jo räntäsateessa. Meillä asuu taloudessa kolme koiruutta ja nämä karvakasat jakavat kanssani saman…